Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók
- 80 dkg főtt csicseriborsó
- 2 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 3 ek tahini szezámpüré
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítési idő
45 perc
Elkészítés módja
A konzervet kibontjuk, lábasba öntjük a tartalmát, a lével együtt. Felforraljuk. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a fokhagymát, kifacsarjuk a citromok levét. Amikor a csicseriborsó forr, lehúzzuk a tűzről, leszűrjük, a levét félretesszük. A csicseriborsót a fokhagymával robotgéppel krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a tahinit. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. Amikor ezzel kész vagyunk, a félretett főzőléből apránként hozzákeverünk annyit, hogy kissé folyós legyen a krém. Később majd megszilárdul, 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tényérra szedünk belőle, kis mélyedést nyomunk a közepébe, és kevés olívaolajat öntünk rá. Pitával vagy kenyérrel mártogatjuk.
Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt
Te hogy készíted el?
Ha olyan ételt elkészítését ismered, aminek a receptje nem található meg a ReeptStart.hu oldalon, kérjük küldd el nekünk.
Friss hírek
NLCafe.hu - 2014.04.04 16:04:00
NLCafe.hu - 2014.04.04 16:04:00
NLCafe.hu - 2014.04.04 11:04:00
NLCafe.hu - 2014.04.04 11:04:00